25 Aralık 2025 - Perşembe

“ M e r h a b a ”

Bu satırlar, büyük iddialarla değil; ölçülü bir niyetle kaleme alınıyor. İlk köşe yazısı, bir hüküm verme alanı değil, bir tanışma vesilesidir. Bu yüzden “merhaba” diyerek başlamak en doğru yol gibi geliyor.

Yazar - xxx
Okuma Süresi: 2 dk.
xxx

xxx

- .....
Google News

Bu satırlar, büyük iddialarla değil; ölçülü bir niyetle kaleme alınıyor. İlk köşe yazısı, bir hüküm verme alanı değil, bir tanışma vesilesidir. Bu yüzden “merhaba” diyerek başlamak en doğru yol gibi geliyor.

Köşe yazarlığı, dışarıdan bakıldığında kolay görünür. Oysa her kelimenin bir ağırlığı, her cümlenin bir sorumluluğu vardır. Yazılanlar unutulabilir ama yazanın niyeti satırlara siner. Bu yüzden bu köşede; kırmadan, ötekileştirmeden, bağırmadan yazmaya çalışacağım.

Köşe yazarlığı, sadece fikir beyan etmek değildir. Aynı zamanda sorumluluk almaktır. Yazılan her cümlenin bir karşılığı, söylenen her sözün bir etkisi vardır. Bu bilinçle; acele etmeden, öfkeye kapılmadan, veriye ve mantığa yaslanarak yazmak gerektiğine inanıyorum.

Bu köşede, popüler olanın peşinden koşmak yerine, üzerinde düşünülmesi gereken konulara dikkat çekmeye çalışacağım. Çünkü köşe yazısı, anlık tepkilerin değil; sağduyunun alanı olmalıdır.

Yaşadıklarımıza, gördüklerimize ve bazen de gözden kaçırdıklarımıza birlikte bakabilmek niyetindeyim.

Eleştiri olacaksa da bu, kişilere değil; konulara ve uygulamalara yönelik olacak. Her meseleyi siyah ya da beyaz görmek yerine, gri alanları da hesaba katan bir bakış açısıyla yaklaşmaya gayret edeceğim.

Yanlış yapabilirim. Eksik düşünebilirim. Ama bilerek çarpıtmamaya, bilmediğim konuda kesin konuşmamaya gayret edeceğim.

Bu ilkyazı, bir başlangıç.

Okuyanla aynı fikirde olmasak bile, aynı zeminde buluşabilmek niyetindeyim.

Okuyanla aynı yerden bakamasak bile, aynı niyette buluşabilirsek yeter.

İlk köşe yazıma “merhaba” diyerek başlıyorum.

Devamında ne olacağını zaman gösterecek….

25 Aralık 2025

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.