vip bayan

Artvin Evden Eve Nakliye Ardanuç Evden Eve Nakliye Arvahi Evden Eve Nakliye Borçka Evden Eve Nakliye Hopa Evden Eve Nakliye Kemalpaşa Evden Eve Nakliye Murgul Evden Eve Nakliye Şavsat Evden Eve Nakliye Yusufeli Evden Eve Nakliye

petshop
16 Haziran 2014 - Pazartesi

Biz Neyin Peşindeyiz

İlçemizeDoğalgaz Gelsin mi? Gelmesin mi?

Yazar - Volkan Parlar
Okuma Süresi: 5 dk.
Volkan Parlar

Volkan Parlar

gulsehirmedya@hotmail.com - 5325268693
Google News

Bir süredir kafaları meşgul eden Gülşehir’e doğalgaz hattının çekilmesi konusu olanca belirsizliği ile hala devam ediyor.

 

10 bin nüfusu geçen ilçeler hakkında bakanlar kurulu kararınca çıkan kanun neticesinde, Tuzköy ve Karacaşar Belediyelerinin kapatılıp ilçemize mahalle olarak katılmasıyla bizde Gülşehir olarak bu kanun kapsamına dâhil olduk. Olduk da Ne Oldu?

 

Bakanlar Kurulunun 22.02.2013 tarih ve 2013/4347 sayılı kanunun 2. Maddesinde belirtilen, Nüfusu 10 bini geçmiş ilçelerin elektrik abone sayısının asgari 60’ına tekabül eden elektrik abonesinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen bağlantı bedelinin İl Özel İdaresi tarafından açılan hesaba yatırılması gerektiği belirtilmektedir.

 

Gülşehir’in doğalgaza kavuşması için elektrik abone sayısının 60’na tekabül eden rakam 3519 dur. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayıp 29 Ekim de sona eren kayıt süresinde 1675 abone, ilçeye doğalgazın gelmesi için abone bedeli olan 335,00 TL yatırmış fakat bu süreçte yeterli sayıya ulaşılamamıştık. Ek süre istemine karşı uzatılan 6 aylık süre 30 Haziran 2014 te bitiyor. Peki, ne kadar yol kat ettik? Doğalgaz İlçemizde Neden Rağbet Görmüyor?

Paramız mı yok? Yoksa doğalgazın faydalı olacağına mı inanmıyoruz? Bence bunlar değil bizi bu kadar vurdumduymaz kılan.

 

Neden mi? Biz her şeyden önce birbirimizi sevmiyoruz. Bunun ne alakası var demeyin. Aslında Gülşehir’in geri kalmışlığının ana sorunu bu. Neyse ben diğer konulara girmeyeyim.

Doğalgaz Nevşehir’e ilk geldiğinde boru hattı ilçemiz sınırlarından geçmişti. Biz hemen müdahale ettik. Boru hattı buradan geçerde bir vana koyulmaz mı? Sanki su borusu geçiyor ve hemen dönemin belediye başkanı Erol Ünlüsoy suçlanıyor. Hâlbuki Botaş yetkilileri, ilçenin doğalgaz için yetersiz olduğunu belirtip, bunun nedenlerini de, toplu konutun yetersiz olduğu ve gurbetçi vatandaşların çokluğu nedeni ile doğalgaz sarfiyatının çok düşük olacağı hakkında açıklama yapmıştı.

 

Gün oldu doğalgaz Gülşehir’in gündemine tekrar oturdu. Bakanlar kurulu açıkladı 10 bini geçen ilçelere doğalgaz gelecek diye. Burada vatandaşların en çok eleştirdiği konuya da değinme istiyorum. Neden devlet kendisi bu hattı çekmiyor? Evet, madem doğalgaz kazandırılıyor devlet tarafından yapılması gerekirdi. Ama yapmıyor, ben getirdiğimde kullanım az olursa zarar ederim, o yüzden Botaş’a verdim diyor. Botaş da işletme olduğu için garanti istiyor. Yani elektrik abone sayısının 60 ını. Bu asla değişmeyecek ve biz doğalgaz istiyorsak teminat olarak abone bedelini yatıracağız. Dolayısıyla şimdi Gülşehir için bunları sorgulama zamanı değil. Haklı nedenlerimiz olabilir ama Gülşehir için bu fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor. Yok, biz hala o yapıyor bu yapıyor mevzuunda isek, sadece doğalgazda değil her konuda geri kalırız. Zaten en iyi yaptığımız şey de bu. Kirli siyaset yapmayı seviyoruz. Erol Ünlüsoy istemedi, Mustafa Dursun seçim yatırımı yapıyor, Vahdi Arısoy muhalif partiden getiremez gibi söylemlerle oturduğumuz yerden ağzı dolu konuştuğumuz sürece bu saydığımız isimlere 3-5 tane daha ekler ama doğalgaza hala kavuşamayız.

 

Gelin hep beraber şapkamızı önümüze koyup bir düşünelim. 20-30 km ötede bulunan ilçelere özeniyoruz. Gülşehir de Ürgüp Avanos gibi olsun istiyoruz. Peki, biz bunun için üstümüze düşen görevi ne kadar yapıyoruz? İyice düşünelim. Sadece doğalgaz da değil Gülşehir’in yararına olacak bütün işlerde birlik beraberlik içinde olalım. Gülşehir’i kalkındırmak sadece birkaç kişi ya da kurumun görevi değil hepimizin görevidir.

 

Sevgiyle Kalın…. 16.06.2014

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com