Gülşehir Kitap Kulübü Birinci Yılını Kutladı

Karavezir İlçe Halk Kütüphanesinde buluşan Gülşehir Kitap Kulübü, kuruluşlarının birinci yılını kitap temalı pasta keserek kutladı.

Kültür & Sanat Yayın: 01 Kasım 2026 - Pazar - Güncelleme: 01.11.2026 12:31:00
Editör - Ayhan Uzkan
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gülşehir Kitap Kulübü birinci yılını doldurdu. Günün anısına özel hazırlanan kitap temalı pasta kesen kulüp üyeleri daha sonra bu ay okudukları kitabı değerlendirdi.

Kulüpten yapılan açıklamada; “Gülşehir Kitap Kulübü olarak, edebiyat yolculuğumuzda ilk yılımızı geride bırakmanın ve 12. buluşmamızı gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.

Tam bir yıldır kütüphanemizi yaşayan bir kültür yuvasına dönüştüren, her ay düşünceleriyle tahlillerimize değer katan ve bu 12 buluşmalık yolculukta bizleri yalnız bırakmayan tüm okurlarımıza gönülden teşekkür ederiz.”ifadeleri kullanıldı.

Karavezir İlçe Halk Kütüphanesinde her ay farklı bir kitabı birlikte okuyup değerlendiren kulüp üyeleri bugüne kadar, Adalet Ağaoğlu’nun Fikrimin İnce Gülü, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Huzur, Amin Maalouf’un Semerkant, Zülfü Livaneli’nin Serenad, İhsan Oktay Anar’ın Puslu Kıtalar Atlası, Gabriel García Márquez'in Kırmızı Pazartesi, Fakir Baykurt’un Kaplumbağalar, Pınar Kür’ün Asılacak Kadın, José Saramago’nun Körlük,  Şevket Süreyya Aydemir’in Suyu Arayan Adam, Yusuf Atılgan’ın Anayurt Oteli ve son buluşmalarında Franz Kafka’nın Dava isimli eserini değerlendirdi.

Gülşehir Kitap Kulübü, Kasım ayındaki 13. buluşmalarında,  28 Kasım 2026 Cumartesi günü saat 14.30’da Türk edebiyatının abidevi şahsiyetlerinden Halide Edip Adıvar’ın ölümsüz eseri Sinekli Bakkal isimli romanını değerlendirecek.

1 Kasım 2026

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.