Gülşehir, Edebiyat Söyleşisine Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında, Gülşehir Karavezir İlçe Halk Kütüphanesi anlamlı bir söyleşiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Kültür & Sanat Yayın: 30 Temmuz 2026 - Perşembe - Güncelleme: 30.07.2026 17:23:00
Editör - Ayhan Uzkan
Okuma Süresi: 51 sn.
Google News

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında, Gülşehir Karavezir İlçe Halk Kütüphanesi anlamlı bir söyleşiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Nevşehir’de 1-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin bir parçası olarak düzenlenecek etkinlikte, Yazar İsrafil Baran kitapseverlerle buluşacak. 6 Ağustos Perşembe günü saat 17.00’de başlayacak olan “Büyülü Coğrafya, Özgün Öyküler” başlıklı söyleşide, Kapadokya’nın zengin kültürel mirası ve edebiyat yolculuğu ele alınacak.

Etkinlikte geçmişten günümüze Kapadokya efsaneleri, bölgenin köklü sözlü halk kültürü, mitolojik ögeleri ve nesilden nesile aktarılan tarihi öyküleri derinlemesine incelenecek.

Katılımcılar; bu zengin anlatı geleneğinin yerel edebiyata ve günümüz özgün öykü yazımına katkılarını keşfederken, bölgenin halk dilini ve anlatı üslubunu da yakından değerlendirme fırsatı bulacak.

30 Temmuz 2026

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.