Hacıhalilli Köyünde Mera Islah Projesi 2026 Yılında Başlıyor
Gülşehir 'e bağlı Hacıhalilli köyündeki 6 bin 595 dekar mera alanında, 1 milyon 300 bin TL bütçe ile Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi 2026 yılında uygulanacak.

Gülşehir ilçesi’ne bağlı Hacıhalilli köyü sınırları içerisinde bulunan 6 bin 595 dekar mera alanında, 1 milyon 300 bin TL bütçe ile Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi uygun görüldü.
2026 yılında uygulanmaya başlayacak proje kapsamında; 3 ton Macar fiği tohumu dağıtımı ile 600 dekarlık mera alanında gübreleme çalışması gerçekleştirilecek. Nevşehir’de bir ilk olarak bölgenin kaba yem ihtiyacının karşılanması amacı ile Hacıhalilli köyündeki 50 dekarlık alanda Tuz Çalısı (Atriplex) dikimi de yapılacak.
İlimizin mera varlığını korumaya ve verimliliği artırmaya yönelik yapılan bu önemli projenin, Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanlarıyla birlikte yürütülen detaylı etüt çalışmalarıyla yapıldığı belirtildi.


11 Aralık 2025






