Gülşehir'de Yaban Hayatına Destek, 300 Keklik Doğaya Salındı
Nevşehir Milli Parklar Müdürlüğü tarafından düzenlenen "doğaya keklik salımı" etkinliği, Gülşehir ilçesine bağlı Yeşilöz Köyü’nde gerçekleştirildi.

Nevşehir Milli Parklar Müdürlüğü tarafından düzenlenen "doğaya keklik salımı" etkinliği, Gülşehir ilçesine bağlı Yeşilöz Köyü’nde gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, bölgedeki biyolojik çeşitliliği desteklemek amacıyla 300 adet keklik doğal yaşam alanlarına bırakıldı.
Yaban hayatını desteklemek, tarım alanlarındaki zararı azaltmak, süne, kene ve diğer zararlı böceklerin popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla düzenlenen programa protokol üyeleri ve çok sayıda ilgili isim katıldı.
Yeşilöz Köyü’nde düzenlenen programa; Nevşehir Vali Yardımcısı Mücahit Öztürk, Gülşehir Kaymakamı Tolga Değirmenci, Gülşehir Belediye Başkan Vekili Serpil Ay, Tarım İl Müdürü Özgür Memiş, İlçe Tarım Müdürü İlter Çiftci, Nevşehir Milli Parklar Müdürü Onur Alçın, Belediye Meclis Üyesi Hilmi Ergene, Gülşehir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tuzocak ve Gülşehir Avcılar Kulüp Başkanı Ekrem Vural ile çok sayıda protokol üyesi katılım sağladı.
Doğal yaşamın sürdürülebilirliği ve biyolojik çeşitliliğin artırılması hedeflenen çalışma kapsamında, özenle yetiştirilen 300 keklik, doğal ortamlarına kavuşturuldu. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği program, doğa bilincinin ve yaban hayatını koruma farkındalığının artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Yetkililer, bölgedeki yaban hayatını destekleme çalışmalarının önümüzdeki dönemlerde de titizlikle sürdürüleceğini ifade ettiler.













